|
info o ww zaczerpnięte z internetu
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:51, 07 Mar 2007 Temat postu: jadłospisy za 20 punktów |
|
|
śniadanko:
-serek wiejski
-łyczeczka miodu
II śniadanko:
-2 tosty
-dżem niskosłodzony,
-capucino,
-jabłko,
Obiad:
-pierś kurczaka(niestety w panierce)
-na łyżce oleju,
-warzywa na patelnię(ale ugotowane na parze)
w tym były ziemniaki więc je także doliczam
Podwieczorek:
masa czereśni,
Kolacja:
-serek wiejski z łyżeczką miodu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 19:13, 25 Mar 2007 Temat postu: Biurowe odżywianie -przykład ze strony www.weightwatchers.pl |
|
|
Oto przykładowy dzienny jadłospis wg. programu żywieniowego PLAN PUNKTÓW Weight Watchers® o wartości 20 PUNKTÓW
(zalecane dla kobiet o masie ciała około 80 kg)
I Śniadanie (4 PUNKTY)
Kanapka winogronowo-serowa
Kromka pełnoziarnistego pieczywa, 2 łyżki twarogu, 1 łyżka miodu, 1 mała kiść winogron.
Na kromce rozprowadzić na wymieszany miód z twarożkiem. Winogrona przekroić na pół i położyć na kanapce.
II Śniadanie (2 PUNKTY)
Pomarańcza z jogurtem bez cukru
Obiad (6 PUNKTÓW)
Spaghetti z sosem Bolognese
1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 cukinia, 1 papryka, 4 pomidory, 2 łyżki śmietany jogurtowej, 2 filiżanki ugotowanego spaghetti, bazylia, oregano, sól, pieprz, 1 łyżka parmezanu.
Warzywa pokroić w kostkę i poddusić z dodatkiem 3 łyżek wody, dodać śmietanę i przyprawy.
Całość oprószyć bazylią i parmezanem.
Podwieczorek (5 PUNKTÓW)
Naleśnik z powidłami śliwkowymi posypany płatkami migdałowymi
Kolacja (3 PUNKTY)
Sałatka z kawałkami tuńczyka
10 dkg tuńczyka w sosie własnym, oliwa z oliwek, 1 pora, papryka czerwona, 2 łyżki kukurydzy z puszki, 2 łyżki zielonego groszku, sól
Sos: 3 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżeczki jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy, sól, pieprz.
Kawałki tuńczyka dodać do pokrojonych warzyw.
Sok z cytryny, musztardę i jogurt, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę i warzywa włożyć do salaterki.
Polać sosem i wymieszać.
Zalecane jest wypicie ok. 2 litrów płynów m.in. wody mineralnej, herbat owocowych, soków niskosłodzonych.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|