info o ww zaczerpnięte z internetu
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna
->
Z różnych stron internetowych
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
program żywieniowy WW informacje
----------------
propozycje ??
Pytania na temat ww
Podstawowe informacje o naszym trybie życia :)
6 fit formulek ktore nalezy przestrzegac
PUNKTACJA
POWER PLAN
Jadłospisy
artykuły o ww znalezione w necie
ciekawe miejsca w sieci
Porady,rady i różności
PRZEPISY do diety WW
----------------
Śniadania
Dania obiadowe
Zupy
Sałatki i surówki
przekąski
Słodkości
Napoje
Z różnych stron internetowych
przepisy po angielsku i niemiecku
Dieta South Beach - Dieta plaż południa
----------------
o diecie south beach SB
przepisy do 1 FAZY
przepisy do 2 FAZY
przepisy do 3 FAZY
Jadłospisy ....
pytania ?? nowinki ??
Zdrowie i Uroda
----------------
ćwiczenia :)
Uroda :)
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Agnieszka
Wysłany: Pon 15:10, 21 Maj 2007
Temat postu: zupka Szaliji
zupa owocowaz wisni.
wiśnie gotujesz ze skorka cytryny kawałkiem cynamonu i goździkami. Dosładzasz jak lubisz.
Możesz dodać śmietankę lub kleksa z jogurtu podajesz z drobnym makaronem lub biszkopcikami. Mozna tez upiec swiderki z ciasta francuskiego.
polecam
Super pachnie i smakuje
Oczywiście wiśnie bez pestek
Agnieszka
Wysłany: Pon 9:11, 02 Kwi 2007
Temat postu:
piersi z kurczaka w porach - przepis Evelak
piersi z kurczaka (te podwójne
• ok. 4-5 porów
• majonez
• przyprawy do kurczaka (jakie kto lubi)
1. Piersi kroimy w średniej wielkości kawałki (Proponuje na 4 części każdą), przyprawiamy.
2. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy ciasno pokrojone w grube plastry pory.
3. Na porach układamy bardzo blisko siebie kawałki kurczaka.
4. Z wierzchu smarujemy całość majonezem tak by nic nie wystawało i wstawiamy do piekarnika na 45-60 minut w temperaturze 180o Gdy się zrumieni możemy stawiać na stół.
Mięsko jest mięciutkie, kruche i bardzo smaczne. Porcja wychodzi dosyć duza (na około 6 osób) wiec można zmniejszyć składniki o połowę jeśli nie potrzebujemy aż tyle
Smacznego
Agnieszka
Wysłany: Nie 14:18, 01 Kwi 2007
Temat postu:
MOC BŁONNIKA
150g chudego jogurtu 1P
1 łyżka stołowa otrębów pszennych 0,5P
1 lyzeczka siemienia lnianego 0,5P
1 starta gruszka 0P
Błonnik ma pozytywny wpływ na poziom cholesterolu i cukru we krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób jelit
Agnieszka
Wysłany: Nie 10:52, 01 Kwi 2007
Temat postu: Słupki ogórkowe nadziewane twarogiem*
Surowe zielone ogórki obrać cieniutko ze skórki, odciąć końce, przekrajać w poprzek na słupki wysokości ok 5 cm. Z jednej strony ostrożnie wydrążyć ze środka (nie do końca) pestki i trochę miąższu (pozostaje taki garnuszek z ogórka) - liczymy po jednym na osobę.
Twaróg wymieszać ze śmietaną lub jogurtem, siekanym szczypiorkiem, ew. startą rzodkiewką, solą, pieprzem, można dodać miąższ z avokado rozgnieciony widelcem - ma ładny zielony kolor.
Słupki ogórkowe ustawić na listkach zielonej sałaty, napełniać łyżeczką twarogiem (z czubem - zrobić jakby odcięty zaokrąglony koniec. Można udekorować plasterkami rzodkiewki, papryki, ...smacznego
Agnieszka
Wysłany: Nie 21:32, 11 Mar 2007
Temat postu: zupki to skarb głodnych ww
Zaprzęgłam do roboty HORTEX, mrożone zupy Królewską, grzybową, pieczarkową, wiosenną i jesienną.
Do 1 paczki którejś z tych pierwszych trzech dodaję 1 duży lub 2 mniejsze pokrojone drobno ziemniaki, sól, pieprz / można kostkę rosołową , wody tyle by zupa była gęsta, gotuję 10-12 minut i taką porcję zjadam na 2-3 razy w ciągu dnia, często nawet kończę dopiero drugiego dnia. Za taką zupę liczę sobie tylko jeden raz 2 punkty za ziemniaki.
Wersja druga - zupa wiosenna lub jesienna, zalewam taką porcję litrem warzywnego soku z fortuny i gotuję, zjadam jak tylko jestem głodna i tyle by się najeść, ta zupa ma 0 punktów zawsze.
W każdym przypadku zupy te traktuję jak porcje warzyw.
Acha, zupki można uzupełnić kilkoma różyczkami brokułów, ale żadnych śmietanek i zasmażek
Agnieszka
Wysłany: Nie 21:22, 11 Mar 2007
Temat postu: Przepisy z kafaterii
Podsmażamy na łyżce lub dwóch oliwy piersi z kurczaka skropione maggi (tą oryginalną -ma inny smak), gdy się podsmażą wrzucamy do tego mnóstwo poszatkowanej kapusty pekińskiej (skrapiamy na patelni maggi) i te warzywa (poszatkowane) które akurat mamy (np. cebula, marchewka, papryka, por, seler naciowy lub korzeniowy). I to dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy czym lubimy (np. pieprz, zioła prowansalskie) Odkrywamy i czekamy aż warzywa odparują dalej się dusząc na ogniki i danie gotowe. Dla nas pycha
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin