info o ww zaczerpnięte z internetu
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum info o ww zaczerpnięte z internetu Strona Główna
->
Z różnych stron internetowych
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
program żywieniowy WW informacje
----------------
propozycje ??
Pytania na temat ww
Podstawowe informacje o naszym trybie życia :)
6 fit formulek ktore nalezy przestrzegac
PUNKTACJA
POWER PLAN
Jadłospisy
artykuły o ww znalezione w necie
ciekawe miejsca w sieci
Porady,rady i różności
PRZEPISY do diety WW
----------------
Śniadania
Dania obiadowe
Zupy
Sałatki i surówki
przekąski
Słodkości
Napoje
Z różnych stron internetowych
przepisy po angielsku i niemiecku
Dieta South Beach - Dieta plaż południa
----------------
o diecie south beach SB
przepisy do 1 FAZY
przepisy do 2 FAZY
przepisy do 3 FAZY
Jadłospisy ....
pytania ?? nowinki ??
Zdrowie i Uroda
----------------
ćwiczenia :)
Uroda :)
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Agnieszka
Wysłany: Czw 12:24, 09 Lis 2006
Temat postu: szynka pelkowana - przepis z pamieci - na oko - Szalija
Szynka peklowana - przepis z pamięci - na oko
Kawał szynki, bez tłuszczu i bez kości. Mięso psuje się od kości lub tłuszczu, wiec zawartość tego w szynce jest niedopuszczalna.
Umyta szynkę wkładasz do naczynia niewiele większego od szynki. Najlepiej naturalne: kamionkowe, gliniane. Może być tez szklane lub plastykowe - tylko nie metalowego.
Nacierasz dokładnie i bez pospiechu mieszanka mielonych przypraw:
tymianku, ziela angielskiego, goździków, jałowca, pieprzu, liści laurowych, czosnku, gorczycy. Jeśli jest zima to dodajesz do mieszanki trochę cukru.
Przykrywasz mięso talerzykiem i dociskasz jak ogórki do kiszenia. Co parę dni obracasz szynkę, aby była równo dociskana i równo moczyła się w soku. Jeśli po 2-3 dniach nie puści soku to dolewasz letniej przegotowanej wody. Z mojego doświadczenia wynika, ze jak jest świeża to zawsze puszcza sok. Tak ja peklujesz przez 3 tygodnie w lodowce. Sprawdzaj czy się nie psuje. Jak jest bez Tłuszczu to nie powinna się psuć. Po peklowaniu najlepiej ja powiesić w przewiewnym, chłodnym miejscu, aby ociekła. Potem można upiec wedle uznania. Z soku można zrobić sosik. Ja nie mam komory wiec kładę szynkę na kratkę w lodowce na dzień, dwa, aby ociekła. Potem ja piekę w całości. Na święta piekę ja w cieście. - Zagniatasz make z sola i woda na gładkie ciasto. Dobrze osuszona szynkę zawijasz w rozwałkowany placek ciasta i pieczesz. Tak przygotowana jest bardziej soczysta. Uwaga źle osuszona zmoczy spod ciasta.
SMACZNEGO!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin