Autor |
Wiadomość |
Agnieszka |
Wysłany: Wto 7:33, 10 Lip 2007 Temat postu: |
|
Sałatka brokułowa:
1/2 brokułów
duże jabłko
cebula
łyżka natki z pietruszki
łyżka soku z cytryny
szczypta soli
Ugotowac brokuły i zetrzeć je na tarce(grubszej), jabłko pokroić w kostę, natkę
posiekać, doprawić solą i sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę Smile |
|
|
Agnieszka |
Wysłany: Wto 7:32, 10 Lip 2007 Temat postu: |
|
Talerz warzyw z dipem-0,5p
==========================
1/2 strączka papryki, łyżka szczypioru(koperku), 75g odtł. jogurtu, chrzan, sól, pieprz, warzywa np. seler, marchew, ogórek.
Dip przygotować z pokrojonej w kostkę papryki, koperku, jogurtu i przypraw, do tego pałeczki z warzyw. |
|
|
Agnieszka |
Wysłany: Śro 6:16, 25 Paź 2006 Temat postu: sałatki od 0 pkt, 0,5 pkt - 1 punkt |
|
Kolorowa sałatka z patisona
________________________________________
1 porcja – 0,5 PUNKTU™
Składniki na 4 porcje: 2 małe patisony, 4 marchewki, 1 pęczek dymki, 400 g
pomidorów, 250 g pieczarek, kilka listków sałaty lodowej, 250 g chudego
jogurtu, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania: patisony obrać i przekroić w drobną kostkę. Marchewkę
pokroić
w plasterki, cebulę w krążki, a pomidory i pieczarki na ćwiartki. Sałatę
poszarpać w małe kawałki. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą i
cukrem. Dodać posiekaną dymkę oraz przyprawy. Liście rozłożyć na talerzu,
położyć warzywa. Sałatkę polać przygotowanym sosem jogurtowym. |
|
|