 |
info o ww zaczerpnięte z internetu
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
becik22
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 22:44, 24 Paź 2006 Temat postu: SERY |
|
|
Brie pełnotłusty 30g 3
Camembert 30% t ł. w s.m. 15g tłuszczu 1 trójkącik 30g 1,5
Camembert 45% t ł. w s.m. 25g tłuszczu 1 trójkącik 30g 2
Camembert 50% t ł. w s.m. 30g tłuszczu 1 trójkącik 30g 2,5
Camembert 60% t ł. w s.m. 35g tłuszczu 1 trójkącik 30g 3
Emmentaler 1 plaster 30g 3
Gorgonzola 1 mały trójkącik 30g 3
Ser domowy 20-25% tł. w s.m. 1 łyżka 30g 0,5
Ser gotowany 10% tł. w s.m. 2 łyżki 30g 0,5
Ser gotowany 20% tł. w s.m. 1 łyżka 15g 0,5
Ser ostry np. Chedar 30-32% tł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 2
Ser ostry np. Chedar 45% tł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 2,5
Ser ostry np. Chedar 50% tł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 3
Ser wiejski 1 opakowanie 200g 4
Ser z grzybami 45% t ł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 2
Ser z grzybami 50% t ł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 3
Ser z grzybami 65% t ł. w s.m. 1 mały trójkącik 30g 4
Ser, tarty np. Parmezan, Emmentaler 30-32% tł. w s.m. 1 łyżka 8g 0,5
Ser, tarty np. Parmezan, Emmentaler 30-32% tł. w s.m. 1 łyżka 8g 1
Serek świeży, naturalny/z ziołami, 30% t ł. w s.m. 9g tł. całk. 1 łyżka 15g 0,5
Serek świeży, naturalny/z ziołami, 50% t ł. w s.m. 24g tł. całk. 1 łyżka 15g 1
Serek świeży, naturalny/z ziołami, 60% t ł. w s.m. 1 łyżka 15g 1,5
mozarela Pol kulki 50gr 3pkt
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Śro 8:14, 25 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
-ser twarogowy chudy(100g)-2 pkt
-ser twarogowy poltlusty (100g)-2 pkt
-ser twarogowy tlusty(100g)-3 pkt
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 21:39, 07 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
Agnieszka napisał: | serek farmerski 20% ma 0,5 za lyzke
100g sera zoltego pelnotlustego (dojrzewajacy rotterdamer) - 10P
Feta - małe opakowanie 100 g = 6,5 punkta ( 250 kcal i 20 g tł)
Feta light 100 g = 6,5 punkta (180 kcal i 30 g tł)  |
sery: feta 1 fil. 3P lub 100g 6,5P
żółty 1plasterek 30g (40-50%) 3P
żółty pełnotłusty 100g 10P
wiejski „piątnica” 150g 3% 3P
farmerski 1łyżka (20%) 0,5P
topiony 100g 5,5P
jajka 1szt. 2P
serek hochland 1 plasterek - 1 punkt
Serek wiejski PIĄTNICA 200 g kcal 97 / tł 5 ------ 4,5 pkt
Serek wiejski w granulkach KRASNYSTAW (100g) - 2.5p
Serek wiejski w granulkach KRASNYSTAW (1 opakowanie) - 5p
Twarożek MOCARZ(100g) - 4p
Twarożek TARTARE (20g) - 1p
Twarożek DANONKI (1 kubeczek, 50g) - 1,5p
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|