 |
info o ww zaczerpnięte z internetu
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 20:51, 24 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Minestrone-3p
=============
ziemniak, marchewka, ząbek czosnku, pomidor, cukinia, szklanka bulionu, 2łyżki białej fasoli(z puszki), sól, pieprz, świeża bazylia, 125g kefiru(1,5% tł.), 1 świeży ananas.
Ugotować pokrojone w drobną kostkę warzywa, dodać fasolę. Podaweć z kefirem i kawałkami ananasa.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 20:51, 24 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Awokado i fasola w sosie pomidorowym
====================================
1 porcja-3p, składniki na 4 porcje:
600g zielonej fasolki, sól, 1 małe awokado (100g), 1/2 pęczka dymki, 250g pomidorów, 5 łyżeczek oliwy, 5 łżek stołowych octu balsamicznego, 2 łyżeczki miodu, pieprz
Fasolę poddusić w osolonej wodzie, awokado pokroić w plasterki, dymke w krążki. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w drobną kostkę.
Sos ołączyć oliwę z octem i miodem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Składniki rozłożyc na talerzu, skropic sosem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 20:15, 01 Maj 2007 Temat postu: Sałatka wiosenna |
|
|
Sałatka wiosenna
4 porcje/ 1 porcja - wartość 3,5 PUNKTUTM
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Składniki
250 g pomidorów koktajlowych
świeże zioła - 5 listków bazylii
270 gram sera fetta light (1 opakowanie)
250 gram szpinaku o małych listkach
25 gram orzeszków pini
oliwa z oliwek z odrobiną soku z cytryny
Sposób przygotowania
1. Fetę pokroić w drobną kostkę
2. Na talerzu ułożyć fetę, szpinak, przekrojone na pół koktajlowe pomidorki.
3. Orzeszki pini podprażyć na rozgrzanej patelni, aż nabiorą złocistej barwy.
4. Całość posypać orzeszkami i bazylią.
5. Polać oliwą z odrobiną soku z cytryny.
Podawać z tostowanym ciemnym pieczywem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Administrator
Dołączył: 24 Paź 2006
Posty: 403
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 7:28, 10 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
SAŁATKA Z MINTAJA
Składniki:
-75g fileta z mintaja smazys na oleju po 4 min z kazdej strony,pokroic i przełozyc do salaterki.Do ryby dodac 1/4 pokrojonego pora,1/4 papryki,1 łyzeczke kukurydzy i 1 lyzeczke zielonego groszku.Polac sosem z lyzeczki soku z cytryny+lyzeczka jogurtu naturalnego+1/4 lyzeczki musztardy.
Calosc ma 3 pkt
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|